ТЕНДЕНЦІЇ РИНКУ ПРАЦІ У ФАРМАЦЕВТИЧНІЙ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ

Кризисні явища на фармацевтичному ринку вже пройшли. З 2016 року спостерігається лише активне зростання усіх вітчизняних фармацевтичних гравців ринку. У зв'язку з цим попит на фахівців усіх напрямків зростає.
Кваліфікованих фахівців на ринку праці з кожним місяцем все менше і менше. Або ж вимоги підвищуються, а компетентність співробітників залишається на тому ж рівні, а це не завжди задовольняє працедавця.
Вітчизняна фармацевтична галузь побачила в кризі нові можливості і почала активно реалізовувати їх. Відтік фахівців за кордон активно зменшується, вітчизняні фармацевтичні компанії повільно, але адаптуються до грошових очікувань претендентів, та й запити багатьох потенційних працівників знижуються. Вже практично не прийнято говорити про прив'язку зарплати до курсу долара, хоча ще рік тому це було актуально, і кожен другий намагався прив'язати свою зарплату до іноземної валюти.
У представництвах іноземних фармацевтичних компаній хвилі скорочень штатів пройшли в 2014-15 рр., сьогодні ж у зв'язку із стабільним курсом валюти закордонні компанії намагаються закріпитися на ринку й зрозуміти, куди рухатися далі. Штати практично не розширюються, та і скорочувати вже нема кого.
Фахівців, яких криза виплеснула на ринок за останні 2 роки, активно підібрали вітчизняні компанії, які кілька років тому могли лише мріяти про такі коштовні кадри. Варто відзначити, що практично всі вітчизняні виробники розширюють або активно модернізують свої виробничі потужності. Відкриваються нові майданчики в регіонах. Всі ці чинники дають можливість активно розширюватися та зростати, не дивлячись на «особливу» увагу держави до української фармацевтичної галузі.
Останніми роками попит на кадри зріс ще й у зв'язку з гострою необхідністю українських фармацевтичних виробників відповідати міжнародним стандартам GMP ((good manufacturing practice). Даний стандарт вимагає більш поглибленого і стандартизованого підходу до всього виробничого процесу.
У зв'язку з цим вітчизняним виробникам доводиться створювати і розширювати цілі відділи, які відстежують всі зміни і підводять існуючу систему під міжнародні стандарти. Можна говорити, що попит на кадри у фармацевтичній промисловості України підігрівають вітчизняні фармкомпанії, які пропонують кандидатам стабільну, досить добре оплачувану роботу з перспективами розвитку й зростання. Формується тенденція пошуку роботи саме в даному сегменті компаній, оскільки люди хочуть бути впевнені в своєму завтра, а це можуть запропонувати поки що вітчизняні гравці ринку.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!