РЕЙТИНГ АПТЕЧНИХ МЕРЕЖ УКРАЇНИ ЗА ДОХОДАМИ

1_apt_r.jpg За підсумками 9 місяців 2017 року продажи усіх категорій товарів аптечного кошика склали 51,4 млрд грн. і 1,2 млрд упаковок.
У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року українці збільшили вжиток фармацевтичної продукції. Об'єм продажів в грошовому еквіваленті виріс на 23,1%, а в натуральному – на 7,5%. Тенденція до збільшення продажів зберігається щороку.
Приріст ринку обумовлений переважно збільшенням об'єму продажів в упаковках  та перерозподілом вжитку у бік дорожчих лікарських засобів. До того ж продаж великої кількості медикаментів в Україні здійснюється без надання рецепту від лікаря.
Зараз в Україні працює більше 22 тисяч аптек і аптечних пунктів. В середньому кількість аптек з кожним роком зростає на тисячу одиниць.
Нижче представлений рейтинг аптечних мереж України по доходу за підсумками 2016 року. Лідером, по оцінках аналітиків, стала «Аптека низьких цін». Прибуток мережі торік склав 3,3 млрд грн. На другому місці – «Фармпланета», що досягла показника в 2,9 млрд грн. Третє місце зайняла Гамма-55 (Аптека 9-1-1).  Прибуток аптечної мережі склав 1,3 млрд грн. На четвертому і п'ятому місці «Волиньфарм» (900 млн грн.) і «Мед-сервіс» (850 млн грн.) відповідно.


БаДМ - Ми працюємо для Вас!