SANOFI НАЦІЛЕНА НА РОЗРОБКУ УНІВЕРСАЛЬНОЇ ВАКЦИНИ ВІД ГРИПУ

Компанія Sanofi Pasteur підписала ліцензійну угоду з SK Chemicals на використання клітинної технології створення вакцин, оскільки бурхлива в США епідемія грипу висвітлила потребу в універсальній вакцині і потужніших протигрипозних вакцинах, створених на основі клітинних технологій, повідомляє Фармвісник із засланням на Fiercepharma.
Для отримання ексклюзивних прав в США і Європі на продажі будь-яких вакцин, розроблених на основі клітинної технології SK Chemicals, Sanofi сплатить останній приблизно 15 млн доларів як аванс і 20 млн доларів після передачі технології. SK Chemicals також має право на здобуття поетапних платежів в сумі 120 млн доларів і роялті з чистого виторгу з продажів.
Sanofi націлена на розробку так званої «універсальної» вакцини проти грипу, здатної захищати від будь-яких штамів вірусу, щоб ця вакцина не вимагала доопрацювання кожен сезон.
Використовуючи клітинну технологію, при якій протигрипозна вакцина виробляється в клітках тварин, компанія SK Chemicals вже вивела на ринок тривалентну вакцину у 2015 році і чотиривалентну вакцину у 2016 році.
На сьогодні протигрипозна вакцина Flucelvax, продажі якої здійснює компанія Seqirus, є єдиною схваленою вакциною FDA на основі клітинної технології.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!