КИТАЙ ПРОТИ АЛЬЦГЕЙМЕРА

Державне управління контролю над лікарськими засобами КНР схвалило препарат від хвороби Альцгеймера, який самостійно розробили китайські науковці.

Препарат Gv-971 (Oligomannate) заснований на водоростях; він був розроблений науковцями з Китайського морського університету, Шанхайського інституту фармакології при Академії наук Китаю, а також компанії Green Valley Pharmaceutical Co.

Свої дослідження китайські медики почали тому, що відзначили, що серед літніх людей, які регулярно споживають водорості, відносно низький відсоток хворих Альцгеймером.

У 1997 році дослідницька група виявила унікальний цукор у водоростях, який, як вважали дослідники, міг зіграти важливу роль у боротьбі з хворобою. Проте розвиток цієї ідеї і створення препарату зайняв більше 20 років.

У трифазних клінічних дослідженнях взяли участь більше 800 людей. Препарат продемонстрував здатність покращувати когнітивні здібності у пацієнтів з легкою і середньою мірою хвороби Альцгеймера.

Хвороба Альцгеймера — це прогресуючий розлад мозку, який руйнує пам'ять і розумові здібності. В світі близько 48 млн. чоловік страждають від цього захворювання.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!