PFIZER - ОДНА З НАЙБІЛЬШИХ ФАРМКОМПАНІЙ В СВІТІ

У виданні Pharmaceutical Executive був опублікований рейтинг 50 найбільших фармкомпаній за підсумками 2016 року. Компанії оцінювалися за об'ємом продажів рецептурних препаратів і за інвестиціями в наукові розробки (R&D). За даними рейтингу, першу позицію другий рік поспіль упевнено займає компанія Pfizer.
Компанія лідирує за об'ємом продажів рецептурних препаратів ($45,9 млрд), з них найкраще продаються пневмококова вакцина Превенар 13 ($5,7 млрд), протиепілептичний засіб Лірика ($5 млрд), імунодепресант Енбрел ($2,9 млрд).
За об'ємом інвестицій в R&D Pfizer розділив перше місце з компанією MSD. На наукові розробки в 2016 році компанії витратили $7,8 млрд і $9,8 млрд відповідно.  
Друге місце займає фармацевтична компанія Novartis. Об'єм продажів рецептурних препаратів її виробництва склав $41,6 млрд.
На третьому місці знаходиться Roche з об'ємом продажів рецептурних ліків $39,6 млрд.
Закриває рейтинг 50-ти найбільших фармкомпаній Ferring Pharmaceuticals з показником об'єму продажів рецептурних препаратів $2,1 млрд.
Pharmaceutical Executive відзначає, що структура рейтингу в порівнянні з минулим роком майже не змінилася, але прибуток деяких компаній із списку впав.  (за матеріалами pharma.net.ua )

БаДМ - Ми працюємо для Вас!