ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ ПРЕПАРАТ ASTRAZENECA

Провідна фармкомпанія світового масштабу “АстраЗенека” поділилася новиною про те, що FDA знову назвало «проривним» її препарат. Це вже другий препарат, який отримав такий статус за короткий час. Перший препарат Imfinzi був розроблений для лікування раку легенів, другий препарат Acalabrutinib — для лікування раку крові.
Acalabrutinib — інгібітор тирозинкінази Брутона (ТКБ). Він розроблений для лікування різних типів b-клітинного раку у пацієнтів, які раніше вже отримали як мінімум один курс терапії.  
Препарат Аcalabrutinib назвали «проривним» на підставі даних клінічного дослідження II фази  Ace-ly-004. У ньому брали участь пацієнти з рецидивною або рефрактерною мантійноклітинною лімфомою (МКЛ) — агресивною формою b-клітинної неходжкінської лімфоми.
Також новий препарат досліджують для використання як монотерапію та в комбінації з іншими препаратами для лікування декількох типів раку крові, а також солідних пухлин. Аcalabrutinib вивчають на предмет лікування хронічного лімфоцитарного лейкозу (ХЛЛ), і вже є попередні позитивні результати. (за матеріалами pharma.net.ua)

БаДМ - Ми працюємо для Вас!