ЄВРОПА ТЕСТУЄ ЛІКИ ВІД COVID-19

Європа почала проводити клінічні дослідження над вже існуючими медпрепаратами, які можуть допомогти в боротьбі з коронавірусом. Випробування проводяться у Франції, Іспанії, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Великобританії, в них беруть участь відразу 3 200 пацієнтів. В тому числі, тестуються препарати від малярії - хлорохін і гидроксихлорохин, противірусний препарат remdesivir, який використовувався для терапії лихоманки Ебола, а також препарат лопінавір / ритонавір для терапії ВІЛ-інфекції.

Керівник досліджень у Франції, Флоранс Адер, заявила, що зазначені лікарські засоби знаходяться в розробленому ВООЗ списку пріоритетних експериментальних ліків для терапії COVID-19.
Гидроксихлорохин використовували для лікування 24 хворих в госпіталі при університеті Марселя. Попередні підсумки опублікували 20 березня в International Journal of Antimicrobial Agents. Результати клінічного дослідження показали, що після 6 днів лікування 75% пацієнтів повністю одужали, а у інших учасників значно покращився стан протягом двох днів.

Але попри ці успіхи, експерти не рекомендують поспішати з висновками.

Медексперт Мішель Саймс зазначив, що кількість учасників експерименту в Марселі була занадто незначною, щоб робити висновки про ефективність протималярійних препаратів при лікуванні коронавируса.

Гендиректор ВООЗ також застерігає від застосування неперевірених ліків, тому що вони можуть, по-перше, спровокувати негативні наслідки, по-друге, привести до дефіциту цих ліків, для лікування інших захворювань.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!