АПОКАЛІПСИС АНТИБІОТИКІВ

Експерти відзначають сумну тенденцію на ринку антибактеріальних препаратів. Черговий раз виробник інноваційних і високоефективних антибіотиків терпить невдачу. Цього разу на межі банкрутства опинилася американська компанія Melinta Therapeutics, яка лише в жовтні 2019 року успішно розширила показання до застосування на свій новий антибактеріальний препарат, діставши схвалення на його використання при пневмонії.

Проте, доходи це не підвищило, і компанія закінчила рік на досить смутній ноті – її ринкова капіталізація складає всього лише 8 мільйонів доларів США. Зараз Melinta Therapeutics довелося піти на угоду, що передбачає передачу контролю компанії Deerfield в обмін на 140 мільйонів доларів США основного боргу.

Експерти бачать в цьому тривожну тенденцію до скорочення розробок антибактеріальних препаратів на тлі зростаючої загрози бактерійної резистентності. У пріоритетах виробників сфера антибіотиків невблаганно відсовується на другий план, оскільки системи охорони здоров'я віддають перевагу закупівлі дешевих дженеріків і звертаються до відносно недорогих брендованих антибіотиків лише в крайньому випадку, незважаючи на ризики лікарської стійкості. При цьому жодну з пропозицій про стимулювання розробки антибіотиків не було втілено в життя.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!