«ДОСТУПНІ ЛІКИ» — ПОИСК АПТЕК

Новий інструмент дозволить пацієнтам швидко знайти найближчу аптеку з необхідними ліками за програмою реімбурсації. Аптекам буде зручно стежити за концентрацією аптек і пацієнтів в певній локації. В межах держпрограми «Доступні ліки» запрацював онлайн-сервіс, який знаходить найближчий аптечний пункт в радіусі 7 кілометрів від медустанови, куди звернувся пацієнт. Також даний онлайн-інструмент допоможе місцевій владі і підприємцям заповнити «пропуски» в інфраструктурі аптек.

У Мінцифрі відзначили, що сервіс працює на основі відкритих даних. На сьогоднішній день до програми приєдналися вже більше 7700 аптек, що дорівнює приблизно 30-35% від загальної кількості аптек в Україні.

Аптечному бізнесу інструмент може бути корисним в першу чергу тим, що з його допомогою можна також дізнатись про кількість пацієнтів, які уклали декларацію з лікарями в тій або іншій клініці. Це дозволить аптекам розуміти, де концентрація пацієнтів вище або нижче, і наскільки їх потреби покриваються місцевими аптечними закладами, що приймають учать в програмі реімбурсації.



БаДМ - Ми працюємо для Вас!