ФОНД ГЕЙТС І КОНТРАЦЕПТИВИ

Відомо, що ризик небажаної вагітності набагато нижче у жінок, які правильно приймають оральні контрацептиви, – щодня в один і той же час. Проте, багато хто з них має проблеми з комплайенсом, і не завжди із власної вини.

У Сполучених Штатах протизаплідні пігулки не відносяться до ОТС, і це не допомагає дотриманню режиму прийому ліків і, у свою чергу, запобіганню небажаної вагітності. До того ж, і контрацептиви, і медичні послуги стоять в США дуже дорого.

Відтепер американська компанія Lyndra Therapeutics працює над вирішенням цієї проблеми – намагається створити протизаплідну пігулку для жінок, яку можна було б приймати лише один раз на місяць. Для цього розробник ліків з Массачусетсу навіть отримав грант у розмірі 13 мільйонів доларів США від Фонду Біла і Мелінди Гейтс, які будуть витрачені на перші етапи розробки контрацептиву.

Новий препарат буде представлений у вигляді капсули з пролонгованим вивільненням стандартних гормональних інгредієнтів, естрогену і прогестину. Докліничні дослідження продукту Lyndra Therapeutics планує провести разом з партнером, некомерційною організацією з Великобританії Routes2results.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!