КАНАБІС В УКРАЇНІ

За оцінками Міністра охорони здоров'я препарати на основі медканабіса необхідні майже 2 млн. пацієнтів в Україні і нова команда працюватиме над забезпеченням таких пацієнтів препаратами.

На думку керівниці МОЗ Зоряни Скалецької, деяким категоріям хворих громадян України варто забезпечити доступ до медканабіса.

«Є пацієнти, які потребують доступу до медичних препаратів, які містять в собі складову медичного канабісу і є ефективними і результативними в знятті симптомів... Пацієнти в Україні мають право на доступ до препаратів, що містять складові медичного канабіса. Ми робитимемо це крок за кроком», – поділилася пані Скалецька.

Вона проінформувала, що приблизно 2 млн пацієнтам потрібно ліки, на основі медичного канабіса. До даної категорії громадян можна віднести людей з онкологічними хворобами, ветеранів АТО/ООС в яких присутній посттравматичний стресовий розлад. Потребують препаратів такого типу і діти з фармрезістентними формами епілепсії, які не піддаються терапії іншими медпрепаратами. Їх чисельність складає більше 20 000.

Більше 100 000 паліативних хворих також потребують цих лікарських засобів. 44 країни світу, у тому числі і Європейський союз, легалізували терапевтичні властивості медканнабіса.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!