КОРОНАВІРУС: ЧОГО ЧЕКАТИ ВИРОБНИКАМ ЛІКІВ

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service (Moody’s) зазначає, що на роботу фармацевтичних компаній спалах коронавірусу може вплинути неоднозначно, адже більшість хімічних речовин для ринку ліків виробляється саме в Китаї.

В першу чергу, прогнозується зниження попиту на інші брендові інноваційні препарати. А також виникнення перебоїв з постачанням.

З іншого боку швидке поширення вірусу зобов'язує уряди активно створювати запаси найнеобхідніших лікарських засобів, у тому числі противірусних. Тому обороти будуть збільшуватися.
Наприклад, компанії Gilead Sciences, AbbVie та Johnson & Johnson активно беруть участь у розробці вакцин для боротьби з коронавірусом. І не виключена можливість, що в найближчому майбутньому саме ці лікарські засоби будуть закуповуватися урядами для створення власних запасів країни.

Водночас для багатьох виробників генеричних ліків джерелом активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ) є Китай. Саме такі компанії стають заручниками ситуації, яка склалася. А посилює її той факт, що транспортування контейнерів у Європу може тривати до чотирьох тижнів.

Але агентство Moody’s зазначає, що на фармацевтичному ринку є кілька ключових гравців, таких як Amneal Pharmaceuticals, Mylan і Teva, які виробляють власні АФІ в США і Європі. І це стає значною перевагою перед компаніями, які закуповують АФІ в Китаї.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!