КИТАЙ ЗНИЖУЄ ЦІНИ

Китай колись був прибутковим ринком для виробників дженериків, проте зараз ситуація змінюється. І всесвітньо відомі компанії вимушені пристосовуватися до нових китайських норм.

Враховуючі кардинальну зміну системи охорони здоров'я, Китай подвоює зусилля по зниженню цін на непатентовані ліки з метою вивільнити державні кошти на покупку і розробку нових, передових препаратів.

Загальнонаціональна кампанія впливає на рентабельність як іноземних, так і вітчизняних виробників фармпродукції. Пілот 2018 року забезпечив зниження цін на ліки більш ніж удвічі, при цьому дешевші виробники дженериків «підсиділи» своїх глобальних конкурентів.

Пекін наполегливо підштовхує до скорочення витрат на охорону здоров’я(в середньому на 53 %) в результаті скорочення об'єму оптових закупівель, тому великі компанії втрачають велику частину контрактів, стикаючись з конкурентами, що демпінгують. Ці результати надихнули Пекін на розширення програми по всій країні, після чого ціни знизилися ще на 25% і був запущений другий раунд висновку контрактів на постачання ліків для державних лікарень.

Як показала аналітика з ICBC, зниження цін цього разу було значнішим, ніж в першому раунді: уряд додав стелю цін на кожен препарат, і граничні ціни були на 95 % нижче поточних цін в Китаї.



БаДМ - Ми працюємо для Вас!