ЛІБЕРАЛІЗАЦІЯ ЗБОРУ КРОВІ

Антикорупційний комітет України надав «зелене світло» на розгляд проекту Закону про лібералізацію системи збору донорської крові.

Чиновники вважають, що затвердження закону зробить роботу служби крові ліберальнішою, сприятиме розвитку української фармотраслі.

«Цей закон дозволить уникнути корупційні схеми, які існують сьогодні в Україні по квотах і вивезенні за кордон сировини. Крім того, сьогодні мінімальна зарплата у фармі – 15-17 тис. грн., а це все податки до держбюджету. Також законопроект дозволить заощадити кошти в держбюджеті по закупівлям, адже все, що українського виробництва, в середньому в 2-2,5 разу дешевше», – роз'яснив пан Радуцький, голова комітету ВР по питаннях здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування.

Згідно документа, встановлюються єдині правила і умови роботи в Україні для закордонних і вітчизняних фармконцернів, які спеціалізуються на переробці плазми крові. Головна умова – переробка повинна здійснюватися в Україні. Це сприятиме надходженню додаткових коштів до держбюджету і створенню нових робочих місць.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!