ЛІКИ ДОРОЖЧАЮТЬ

Novartis, MSD, Allergan не стали виключенням і підвищили ціни в США більш ніж на 100 рецептурних препаратів. З початку 2020 року в Сполучених Штатах ціни зросли на 445 найменувань ліків.

Це найбільш масове підвищення цін на медикаменти в США на початку року за останніх 5 років. У попередні роки список ЛЗ, які зросли в ціні на початку календарного року, не перевищував 404 позиції. Практично всі ціни збільшилися менш ніж на 10%, середнє значення зростання цін складає близько 5%.

Швейцарська фармкомпанія Novartis підвищила ціни майже на 30 ліків, включаючи препарат для терапії псоріазу Cosentyx і ЛЗ від розсіяного склерозу Gilenya. Компанія зберегла зростання цін в межах 5,5-7%. За словами представника концерну, не дивлячись на зростання вартості 7% своїх ЛЗ в США, при врахуванні знижок ціни стануть нижче на 2,5% у 2020 році.

Фармконцерн MSD (Merck & Co.) затвердив вирішення про зростання цін на 15 позицій власних ліків. До них увійшли і ЛЗ проти діабету Januvia і Janumet. Приблизне зростання цін склало близько 5%. Самий «розкручений» імунопрепарат Keytruda подорожчав на 1,5%.

25 позицій препаратів від компанії Allergan також збільшаться в ціні на 5%, а ще 2 ЛЗ подорожчають на 2-3%. Але якщо зважати на знижки, як запевняють виробники, чиста ціна ЛЗ фактично не зміниться в 2020 році.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!