ЛІКИ ВІД ПОЛІКИСТОЗА

Полікістоз нирок є генетичним захворюванням, до якого схильні приблизно 12 мільйонів людей на планеті. Непіддатливий сьогодні терапії полікістоз нирок на останньому етапі вимагає лікування пацієнтів за допомогою діалізу або приводить до необхідності трансплантації для продовження життя пацієнта. Але такі методи терапії не всім по кишені.

Медики з американського Південно-західного медцентра Університету штату Техас оприлюднили підсумки свого експерименту по вживанню нових ліків, які помітно поліпшують стан схильних до полікістозу людей.

Головна проблема цієї хвороби полягає в тому, що нирки — «набухають» і більше не можуть справлятися зі своїми функціями. Тестування нових ліків на гризунах продемонструвало зменшення розміру інфікованих полікістозом нирок приблизно наполовину.

Після успішного проведення експерименту на тваринах торік, зараз нові ліки оцінюють з точки зору його безпеки для людей, після чого, в разі позитивного висновку, дослідники зможуть приступити до клінічних випробувань.

Медики розраховують, що вживання препарату зменшить потреби в трансплантаціях. Адже і вони не гарантують 100% результат в разі відторгнення організмом «чужих» нирок

БаДМ - Ми працюємо для Вас!