ЛІКИ ВІД САМОТНОСТі

Американські науковці створили перспективний лікарський препарат, в основі якого лежить гормон прегненолон. В ході досліджень з'ясували, що він допомагає понизити тривожність, пов'язану з самотою і ізольованістю.

Медики переконані, що самотність згубно впливає на здоров'є людини. Воно часто провокує вироблення гормону стресу – кортизолу. Високий рівень цього гормону негативно позначається на більшості біологічних процесів організму і приводить до захворювань.

Внаслідок соціальної ізоляції у людей може розвинутися артеріальна гіпертензія, а рівень смертності від самотності дорівнює рівню смертністю від хвороб серця. Науковці з Чикаго з'ясували, що нейростероїд під назвою прегненолон, допомагає усувати пов'язані із стресом розлади і ослабляє гіпервізор у мозку, що виникає, коли людина піддається соціальним погрозам.

Мета дослідників полягає не в тому, щоб змусити людей перестати відчувати себе самотньо, а в тому, щоб перешкодити самоті впливати на мозок і тіло.

В ході досліджень на мишах з'ясувалось, що коли миші соціально ізольовані, їх рівні прегненолона знижуються, що також спостерігається у самотніх людей. Після того, як доклінічні випробування показали, що прегненолон може протидіяти деяким пов'язаним з самотою біологічним змінам у мозку і добре переноситься людьми. Деякі антидепресанти надають аналогічний ефект, але мають небажані побічні ефекти, такі як сонливість, нудота і безсоння.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!