МОЗ - НОВІ МЕТОДИЧКИ

У новій редакції методичних рекомендацій для розрахунку потреби в ліках, які купуються державою для українських медзакладів, містяться норми розрахунку потреби в лікарських препаратах, спеціальних продуктах харчування, що необхідні різним хворим, медичних виробах, по яких лікарні повинні будуть формувати замовлення для закупівлі цих позицій за гроші держбюджету і місцевих бюджетів.

У міністерстві зазначили, що нові рекомендації розроблені за підтримки фахівців USAID в Україні.

Чиновники відновили рекомендації по багатьом групам препаратів і медичних виробів: лікам для терапії і профілактики хвороб дихальної системи у новонароджених, препаратам для замісної і підтримуючої терапії осіб з психічними розладами через прийом наркотиків і орфанних пацієнтів, терапії гепатитів B і C, хворих аутизмом, ДЦП, гемофілією, інфекційних захворювань, та ін.

Також оновлені рекомендації по формуванню потреби в медвиробах для хворих на цукровий діабет, на ідеопатичну дистонію та фенілкетонурію. Не забули і про витратні матеріали для лікування пацієнтів, яким необхідний діаліз. Також включені в список ліків і медвироби для стимуляції розвитку донорства крові в Україні.


БаДМ - Ми працюємо для Вас!