НОВА ЕКО УПАКОВКА ЛІКІВ

Новий матеріал повністю розкладається за 10 років і є придатним для переробки. Новий "зелений пластик" можна застосовувати у виробництві упаковки ліків, що може допомогти радикально знизити рівень забруднення довкілля в найближчому майбутньому.

Щоб створити екологічно чисту упаковку, після здійснення первинних випробувань, науковці застосували біорозкладану пластикову добавку. Вони з'єднали її з цукровою тростиною, щоб отримати «зелений пластик».

Якщо цукрова тростина правильно оброблена, то вона може стати комерційним матеріалом, який як Co2–нейтралньний, так і придатний для переробки. Міцність матеріалу не поступається традиційному пластику, який отримали з нафти.

Добавка, яку застосовують для виробництва упаковки, підвищує її біорозкладність без зміни фізичних властивостей матеріалу, без зміни терміну придатності кінцевого продукту і без збільшення об'єму смоли. У основі роботи лежить те, що у мікробів є можливість виділяти кислоти і споживати пластик. Це трансформує матеріали в Ch4, Co2, біомасу і воду менш, ніж за 10 років. Процес відбувається набагато швидше, ніж із звичайним пластиком, який може розкладатися сотні років.

Компанія по виготовленню упаковки Natupharma подала заявку на здобуття патенту на технологію. Зараз вона знаходиться на розгляді.



БаДМ - Ми працюємо для Вас!