На стадії досліджень понад 230 нанопрепаратів

Аналітична компанія GlobalData розповіла про те, що сьогодні на стадії клінічних досліджень знаходяться понад 230 нанофармацевтіческіз препаратів. 3/4 з них - розробки для боротьби з онкологією.

Nanopharmaceuticals - відносно новий клас ліків, який містить наноматеріали.

За даними звіту «Nanopharmaceuticals - Thematic Research», які оприлюднила GlobalData, 45% ліків, які випробують, є кон'югатами моноклональних антитіл (що доставляють токсичні речовини безпосередньо в клітини-мішені шляхом специфічного зв'язування). Прогнозована трійка лідерів продажу до 2025 року - препарати Enhertu (3,6 млрд $), Adcetris (2,1 млрд $) і Kadcyla (1,9 млрд $).

Серед інших видів нанопрепаратів (що будуть використовуватися в таргетній терапії онкології) - розумні наноносітелі, які звільняють діючі речовини з пухлини за допомогою внутрішнього або зовнішнього тригера, такого як зміна pH, електричного або магнітного поля, тепла або ультразвуку.

Директор дослідження GlobalData, Кетрін Уїтні, заявила: «Нецільова терапія онкології може надавати серйозні побічні наслідки через вплив і на здорові тканини. Методи таргетної терапії розроблені для поліпшення ефективності лікування пацієнтів з онкологією. Ми вважаємо, що в недалекому майбутньому наномедицина стане проривом в цій області, адже потрібно враховувати той факт, що рівень захворюваності онкологією протягом наступних 10 років почне стрімко зростати».

БаДМ - Ми працюємо для Вас!