ОНЛАЙН ВИДАЧА ЛІЦЕНЗІЙ

У тестовому режимі запрацював онлайн-сервіс Держлікслужби з отримання дозвільних документів, а саме: щодо ліцензування діяльності з виробництва та імпорту лікарських засобів, а також роздрібної та оптової торгівлі. Одна серед найбільш затребуваних функцій Держлікслужби стала доступною для тестування представниками бізнесу: промисловими виробниками, аптечними закладами, імпортерами та дистриб’юторами. Онлайн-сервіс покликаний забезпечити оптимізацію процедури отримання ліцензій, зменшити кількість відмов через суб’єктивні технічні помилки, а головне – забезпечити більшу прозорість процесів та усунення ризиків корупції.

За даними Держлікслужби, сьогодні в Україні налічується понад 7 тисяч гравців фармринку, які імпортують, виробляють та реалізують лікарські засоби. Серед них – 115 виробників, 200 імпортерів, 382 дистриб’ютори та 6 604 суб’єкти роздрібної торгівлі, які утримують більше 22 тис. аптечних закладів. Усім для початку здійснення своєї діяльності необхідно отримувати дозвільну документацію.

Наразі у тестовому режимі стануть доступними три онлайн-послуги з видачі ліцензії щодо провадження діяльності з:

1) виробництва (промислового),

2) імпорту (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) та

3) виготовлення лікарських засобів в умовах аптеки, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Онлайн-сервіс доступний на порталі Держлікслужби через вхід до особистого кабінету. Доступ до кабінету здійснюється лише за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП/КЕПу) однаково для фізичних та юридичних осіб. Зручним сервіс буде як для заявників, які вперше отримуватимуть ліцензію, так і для наявних ліцензіатів, які отримали ліцензію раніше.


БаДМ - Ми працюємо для Вас!