Педикульоз, чому препарати не спрацьовують?

Педикульоз - незручна проблема, про неї кажуть пошепки. Це зараження вшами та гнидами.

Існує хибний погляд на це контактне захворювання, що це проблема «неблагополучних сімей» , проте головним критерієм зараження є відсутніть дотримання дистанцїї, а не чистота волосся.

Воші маленькі комахи, що живляться кров'ю людини. Вони не літають та не скачуть. Можуть тільки переповзти з носія. Відкладають 7-9 яєць грушоподібної форми (гниди) , через 7-10 днів гниди, що підживлюються від клейової рідини, за допомогою якої вони кріпляться до волосини, стають повноцінними паразитами та починають відкладати нових гнид.

Чисту шкіру голови, без жирового надлишкового шару прокусувати праразиту значно простіше.

Воші можуть прожити на речах, без живлення до 48 годин.

Засоби від педикульозу мають бути ефективними від обох видів від вошей та гнид, такими препаратами є засоби від французького виробника Лабораторії Жильбер Паразідоз та Паразідоз+.

При використанні необхідно керуватися інструкцією к препарату. Недотримання дій, що описані в інструкціі призводить до не ефективного використання.

У випадку препаратів з механічною дією, таких як засіб Паразідоз+ з гребінцем у комплекті, які впливають на хітин паразитів, зневоднює їх, та розчиняють клейової речовини у гнид, не виникає резистентності до таких препаратів і вони завжди спрацьовують. Наявність вошей після використання скоріш за все повторне зараження, якщо не були додатково оброблені всі особисті речі, або недотримана дистанція.

Ще одним критерієм «не спрацювало» є недотримання інструкції та, в результаті, не була покрита вся волосяна шапка від шкіри голови до кінчиків волосся , або не витриманий час 45 хвилин.

В усіх інших випадках, можете бути впевнені все гарно спрацює і навіть для дітей від 3ех місяців, а також можна використовувати вагітним т астматикам.

У випадку препаратів з нейротоксичною дією, треба додати що вони відносяться до препаратів старого покоління, які паралізують комах, діють на їх нервову систему. Діюча речовина або малатіон, пермин, перметрин, фенотрин . Наприклад, шампунь Паразідоз з нейротоксичною дією та діючою речовиною д-фенотрин в поєднанні з камфорою та оцтовою кислотою потребують контрольне використання через 24 години.

До препаратів нейротоксичної дії може виникати привикання (резитентність) до діючої речовини, наприклад вже раніше використовували засіб на основі малатіону, чи перміну, таким чином препарат може бути не ефективним, або недотримання інструкції з використання. Проте такими препаратами можна обробити всю сім ‘ю одним флаконом. Та за значно коротший час , за 6 хвилин. Можливо використання від 2,5 років.

І пам’ятайте, від педикульозу ніхто не застрахований. А препарати Паразідоз, від Лабораторіі Жильбер працюють як проти вошей так і проти гнид.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!