Педикульоз, чому препарати не спрацьовують?

Педикульоз - незручна проблема, про неї кажуть пошепки. Це зараження вошами та гнидами.

Існує хибний погляд на це контактне захворювання, що це проблема «неблагополучних сімей». Проте, головним критерієм зараження є відсутність дотримання дистанцїї, а не чистота волосся.

Воші - маленькі комахи, що живляться кров'ю людини. Вони не літають та не скачуть. Можуть тільки переповзти з носія. Відкладають 7-9 яєць грушоподібної форми (гниди). Через 7-10 днів гниди, що підживлюються від клейової рідини, за допомогою якої вони кріпляться до волосини, стають повноцінними паразитами та починають відкладати нових гнид.Тому ураження через тиждень набуває геометричної прогресії.

Що необхідно знати?

Чисту шкіру голови, без жирового надлишкового шару прокушувати паразиту значно простіше.Тому чисте волосся так приваблює вошей.

Воші можуть прожити на речах без живлення до 48 годин.

Засоби від педикульозу мають бути ефективними від обох видів: від вошей та гнид. Такими препаратами є засоби від французького виробника Лабораторії Жильбер Паразідоз та Паразідоз+ з гребінцем у комплекті.

При використанні необхідно керуватися інструкцією до препарату. Недотримання дій, що описані в інструкції, може призвести до не ефективного використання.

У випадку препаратів з механічною дією- це препарати нового покоління, таких як засіб Паразідоз+ з гребінцем у комплекті, які впливають на хітин паразитів, зневоднює їх, та розчиняють клейової речовини у гнид, у паразитів не виникає резистентності до таких препаратів і вони завжди спрацьовують. Наявність вошей після використання, скоріш за все, є результатом повторного зараження. Особливо, якщо не були додатково оброблені всі  особисті речі, або недотримана  дистанція з носієм.  

Нагадуємо, що  одним з критеріїв «не спрацювало» є недотримання інструкції та, наприклад : не була покрита вся волосяна шапка від шкіри голови до кінчиків волосся або не витриманий час аплікації - 45 хвилин.

В усіх інших випадках, можете бути впевнені все гарно спрацює і навіть для дітей від 3-х місяців, а також можна використовувати вагітним та астматикам.

У випадку препаратів з нейротоксичною дією, треба додати що вони відносяться до препаратів старого покоління, які паралізують комах, діють на їх нервову систему. Діюча речовина або малатіон, пермин, перметрин, фенотрин. Такі препарати потребують контрольного використання через добу та через тиждень.

Наприклад, шампунь Паразідоз з нейротоксичною дією та діючою речовиною д-фенотрин в поєднанні з камфорою та оцтовою кислотою потребує контрольне використання через 24 години.

До препаратів нейротоксичної дії може виникати звикання (резистентність) до діючої речовини, наприклад, вже раніше використовували засіб на основі малатіону, чи перміну, таким чином препарат може бути не ефективним, або недотримання інструкції з використання.

Проте такими препаратами можна обробити всю сім`ю одним флаконом. Та за коротший час - за 6 хвилин. Шампунь Паразідоз можна  використовувати для дітей  від 2,5 років.

І пам’ятайте: від педикульозу ніхто не застрахований. А препарати Паразідоз від Лабораторіі Жильбер працюють як проти вошей так і проти гнид.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!