РЕГУЛЮВАННЯ ЦІН

З липня 2019 року Кабінет міністрів України удосконалює регулювання цін на всі медикаменти, що входять в Національний перелік основних лікарських засобів, у випадках їх закупівлі для медичних установ за бюджетні кошти.

Державне регулювання відбуватиметься шляхом встановлення Міністерством охорони здоров'я України граничних відпускних для опту цін на основі цін на лікарські засоби, зареєстровані в Республіці Польща, Словацькій республіці, Чеській Республіці, Латвійській Республіці, Угорщині.

За інформацією Держспоживслужби, Національний перелік лікарських засобів складається з 427 препаратів з доведеною ефективністю. Близько 60 з них є популярними ліками, якими найчастіше користуються українці. У грошовому еквіваленті вони складають близько 80% від загального об'єму закупівель у регіонах.

Таким чином, ціни на препарати з переліку мають бути не вище, ніж ціни в п'яти сусідніх країнах. Обмеження цін застосовуватиметься для тих лікарських засобів, ціна на які в Україні вище, ніж ціни в референтних країнах, і по яких об'єм продажів за рік складає більше 5 млн. грн.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!