РЕЙТИНГ НАЙЖАДІБНІШИХ

Колись найуспішніше моноклональне антитіло – препарат від аутоімунних захворювань Humira (Abbvie) – знову на вершині топ-листів. Правда, цього разу не почесних: Humira очолює рейтинг ліків з необґрунтованим підвищенням цін в США, що його склав Інститут клінічних і економічних досліджень (ICER).

Свого часу антитіло Humira (адалімумаб) стало найпопулярнішим препаратом, що продавався у всьому світі – торік його об'єм продажів наблизився до 20 мільярдів доларів США.

В цілому вищезазначений список складається з семи ліків, які в сукупності посприяли збільшенню витрат на фармакотерапію в Сполучених Штатах протягом двох роки на 5,1 млрд. доларів США, – причому безпідставно, без надання яких-небудь нових клінічних даних, які б могли реабілітувати зростання їх цін.

Складаючи цей анти-рейтинг, ICER перевірив список 100 блокбастерів і звузив його до 77 ліків, вартість яких перевищувала рівень інфляції в індексі споживчих цін більш ніж удвічі.

Таким чином, друге місце після Humira зайняв Rituxan (рітуксимаб), третє, – Lyrica (прегабалін).

За топ-3 «найжадібніших» послідували ліки від ВІЧ Truvada (емтріцитабін / тенофовір дісопроксилфумарат) виробництва Gilead, стимулятор лейкоцитів Neulasta (пегфілграстім) від Amgen, засіб для лікування еректильної дисфункції Cialis ( тадалафіл) від Eli Lilly і пероральний препарат від розсіяного склерозу Tecfidera (діметілфумарат) від Biogen.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!