ЩОБ ПОКРАЩИТИ ФЕРТИЛЬНІСТЬ

Данські науковці виявили взаємозв'язок між дієтичними добавками на основі риб'ячого жиру і підвищенням фертильності у чоловіків в ході наглядового дослідження

Згідно з новим дослідженням, чоловіки, які споживають добавки з риб'ячим жиром з високим вмістом омега-3 жирних кислот, можуть отримати одну перевагу – підвищення репродуктивної функції.

Вивчивши дані майже 1 700 молодих чоловіків, дослідники з Університету Південної Данії визначили, що вживання дієтичних добавок на основі риб'ячого жиру було пов'язане з вищою кількістю сперматозоїдів, великими розмірами статевих залоз, а також підвищеним рівнем гормонів, що підтримують чоловічу фертильність. Зокрема, у чоловіків, що вживали добавки з риб'ячим жиром менш ніж за 60 днів протягом останніх трьох місяців, об'єм сперми був на 0,38 мл вище, ніж в тих, хто не приймав жодних добавок.

«Склад мембрани сперматозоїдів з високим вмістом жирних кислот має вирішальне значення для нормальної функції сперматозоїдів. Таким чином мембрана сперматозоїдів грає критичну роль в процесі запліднення, тому для підтримки фертильності чоловіки повинні отримувати поліненасичені жирні кислоти з їжею», – зробили висновки автори дослідження. На їх думку, найбільшу вигоду від введення додаткових омега-3 в свою дієту отримають чоловіки з поганою якістю сперми.



БаДМ - Ми працюємо для Вас!