ТОП-10 ФАРМКОМПАНІЙ ПО ПРИБУТКУ В 2018 ГОДУ

Розташування сил на світовому фармацевтичному ринку постійно змінюється, відбуваються великі поглинання, об'єднання і злиття. Проте, фармацевтичні гіганти завжди займають верхні рядки рейтингів, лише час від часу міняються місцями в них. Аналітики Fierce pharma склали рейтинг найуспішніших фармакомпаній світу в 2018 році, що спираються на їх виручці за минулий рік.

Перші п'ять місць в рейтингу зайняли компанії Johnson & Johnson, Roche, Pfizer, Novartis і Merck & Co.

У цій п'ятірці не помітно Sanofi, яка в 2017 році займала 5-е місце в рейтингу. У 2018 році справи в компанії йшли не так добре, продажі впали на 2%, що і зумовило зниження в рейтингу до 7-го місця.

З іншого боку, Bristol-myers Squibb піднялася з 15-го місця на 12-е. Якщо їх гучна операція з придбання Celgene відбудеться, то компанія стрибне ще вище. Варто підсумовувати виручки BMS і Celgene, яка в 2018 склала близько 15 млрд. доларів, і стає очевидним, що з річним виторгом в майже 38 млрд. доларів перед Bristol-myers Squibb відкривається дорога в 10-ку кращих.

Наступного року до рейтингу увійде ще один крупний гравець - японська Takeda. Покупка Shire явно вплинула на виручку компанії, проте японці все ще не відкрили світу свої фінансові звіти за 2018 рік, тому аналітикам не удалося включити їх в рейтинг.

Рейтинг був складений фахівцями Fierce pharma на основі опублікованих виробниками фінансових річних звітів, відкритих даних про коштовні папери компаній, думок аналітиків і експертів, а також архівів Fierce pharma.

tabbad.jpg

БаДМ - Ми працюємо для Вас!