В ОЧІКУВАННІ ДЕМПІНГУ

Інклізіран американської The Medicines Company продемонстрував відмінний профіль безпеки, та змусив конкурентів в особі Regeneron і Amgen понервувати.

The Medicines Company випустила нові дані досліджень III фази по препарату інклізіран, що знижує рівень ліпопротєїдов низької щільності (ЛПНП, «поганий» холестерин). Засіб оцінювався в популяції пацієнтів (1 561 учасник) з атеросклерозом і підвищеним рівнем ЛПНП.

Раніше Medco оголосила, що випробування інклізірана відповідало всім кінцевим точкам ефективності, але не надала детальних даних, щодо безпеки.

Ці дані поступили після того, як Regeneron і Amgen понизили ціни на два препарати, Praluent і Repatha, які є блокбастерами на ринку препаратів для зниження холестерину наступного покоління. Це дуже недешеві моноклональні антитіла, що блокують фермент Pcsk9, різко знижують рівень ЛПНП.

Нова інформація остаточно підтверджує безпеку інклізірана і дає надію виробникові зареєструвати його в США і ЄС вже в найближчому майбутньому. За словами експертів, схвалення інклізірана FDA може перевернути ринок продуктів для зниження холестерину – вважається, що його вартість буде нижча, ніж в існуючих інгібіторів Pcsk9. Крім того, препарат Medco буде зручніший – його необхідно вводити двічі на рік, а не двічі на місяць, як моноклональні антитіла.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!