ВПЕРШЕ В ІСТОРІЇ

Пекінська біотехнологічна компанія Beigene отримала своє перше американське схвалення на інгібітор тірозінкинази Брутона (BTK) занубрутініб, до того ж на декілька місяців раніше запланованого терміну.

Таким чином, занубрутініб є першим онкопрепаратом, який повністю і самостійно розробили китайські науковці і який є схваленим FDA.

Препарат, відомий під комерційною назвою Brukinsa, схвалений американським регулювальником для використання у дорослих пацієнтів з агресивною рідкісною формою раку крові, мантійноклеточной лімфомою.

Прямий конкурент новинки, блокбастер Johnson & Johnson і Abbvie Imbruvica (ібрутініб) був вперше схвалений в 2013 році, але незабаром у продукта виникли проблеми з безпекою. З того часу з'явилися інгібітори BTK другого покоління, такі як Calstra від Astrazeneca, їх позиціонують як безпечніші, але однаково ефективні альтернативи.

Втім, китайський виробник позиціонує свій препарат трохи інакше. «Наша мета полягала не в тому, щоб зробити безпечніші ліки, а в тому, щоб зробити ефективніші ліки, які здатні відключати BTK у будь-якому місці організму 24 години на добу, сім днів на тиждень», - заявив керівник Beigene Джон Ойлер.

За словами Ойлера, занубрутініб продемонстрував ознаки потенційної переваги над існуючими інгібіторами BTK. Він також додав, що препарат був перевірений на сотнях пацієнтів, і через декілька років спостереження профіль безпеки препарата «вражаючий».

Компанія Beigene, заснована Ойлером і колишнім керівником Pfizer Сяобіном Ву, він має тісні зв'язки зі Сполученими Штатами.


БаДМ - Ми працюємо для Вас!