Вакцина від COVID-19 з'явиться не раніше, ніж через рік

Фармацевтичні компанії заявили, що на розробку дієвої вакцини проти нової коронавирусной інфекції потрібно від 12 до 18 місяців. «Ми не сумніваємося, що наука зможе зупинити цю хворобу», - заявив президент Міжнародної федерації фармацевтичних виробників і асоціацій (IFPMA) Девід Рікс.

У свою чергу, президент підрозділу по глобальному виробництву вакцин компанії Takeda Pharmaceuticals, Раджив Венкайя, зазначив, що терміни «дуже агресивні, але ми думаємо, це цілком можливо». На його думку, в цій гонці «деякі доб'ються успіху і подолають фінішну лінію».

Щоб прискорити процес розробки вакцини від COVID-19, спростили навіть деякі бюрократичні процедури. Але лідери галузі вважають, що час, який буде потрібно для оцінки рівня безпеки таких препаратів, скоротити ніяк не можна.

Обіцяється, що як тільки новий продукт з'явиться на ринку, він стане доступним для пацієнтів у всьому світі. «Якщо подумати про те, скільки людей захочуть зробити щеплення - коли ми, нарешті, отримаємо вакцину - то мова піде про мільярди, і це величезна проблема», - попередив виконавчий віце-президент Sanofi Pasteur.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!