ЯК КУПИТИ ЛІКИ ОНЛАЙН

Cайт-магазин медпрепаратів запрацював на Prozorro – тепер їх можна замовити де завгодно, сидячи за комп'ютером. 

Серед усього багатого розмаїття товарів, що їх можна придбати в інтернеті, було важливе виключення – ліки та медпрепарати. Відтепер і це відходить в минуле – на Prozorro відкрили першу державну онлайн-аптеку, де держзамовники зможуть купувати ліки. Наразі, поки що не всі – з часом список товарів розширять.

Це стало можливим завдяки підготовленому системою Prozorro пілотному проекту по e-каталогах. Закупівля ліків зараз, запевняють в МОЗ, стане схожою на онлайн-шопінг на Amazon – обираєш препарат за ціною після перегляду усіх пропозицій, і тобі його відправляють. 

Плюси явні – економія часу та ресурсів для представників фармацевтичного бізнесу. Вже не потрібно буде брати участь в тендерах і чекати – досить лише підтвердити якість товару, пройти кваліфікацію та попасти в каталог. А вже тут замовник сам знайде ваш товар.

У електронних каталогах можна буде зробити закупівлю на суми до 200 тисяч гривень. Відповідальним за закупівлі фармацевтичної продукції буде державне підприємство «Медичні закупівлі України». Всім іншим займеться держустанова «Професійні закупівлі».

Як відзначила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, всі товари можна придбати за адекватною ціною, також можна бути упевненим в їх якості.

Мета пілотного проекту – вивчити ринок і потреби медустанов. Поки вивчається ринок, постачати товари планують лише для замовників з Києва.

Потім каталоги допрацюють, перелік товарів і географію замовників - розширять.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!