Збільшено перелік товарів, звільнених від ПДВ

Кабмін збільшив перелік товарів і послуг, які звільняються від сплати ПДВ. До нього увійшли засоби, які використовують для боротьби з COVID-19.

Це системи доставки та забезпечення киснем, вакцина від грипу і послуга вакцинації від нього населення, яке належить до групи підвищеного ризику.

Як заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов: "Проєкт постанови Кабміну про внесення змін до переліку товарів і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізації та ліквідації спалахів епідемії та пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS- CoV-2 на території України. Дата переліку товарів, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізації та ліквідації спалахів епідемій і пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2. Суть проєкту - вносяться зміни в 225 і 224 постанови Кабінету міністрів від 20 березня. Це спрощена процедура закупівлі і звільнення від оподаткування податком на додану вартість. Доповнення їх новими послугами, медичними виробами та лікарськими засобами ".

Уряд підтримав проєкт постанови без доопрацювання.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!